KinneQ

ICT dienstverlening voor KMO's

Zes verborgen functies van iOS7 die je nog niet kende

Dat er problemen zijn geweest met het besturingssysteem iOS7 is een open deur intrappen. Maar Apple heeft er ook een aantal nieuwe functies ingestoken waarvan je het bestaan misschien nog niet wist.

1. Laat je zaklamp meldingen aankondigen
Als je niet houdt van bliepjes en trillingen, dan kan je de ingebouwde zaklamp nog altijd gebruiken om meldingen aan te kondigen. Die gaat dan flikkeren bij een melding. Niet echt subtiel, maar bon.

Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Led-flits bij melding

2. Verwijderde mails terughalen door te schudden
Per ongeluk een mail verwijderd. Geen paniek. Door even met je iPhone te schudden, activeer je de optie om het verwijderen ongedaan te maken.

3. De klok beweegt echt
Misschien heb je het al gemerkt, maar het klokje in de klok-app werkt echt. De rode wijzer geeft de seconden aan.

4. Bestuur je iPhone met je hoofd
Dit is een geweldige functie voor mensen met een fysieke handicap. De camera aan de voorkant detecteert de bewegingen van je hoofd. Ironisch genoeg moet je die functie wel eerst instellen.

Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > zet Schakelbediening aan > voeg Schakelaar toe om te bepalen welke fysieke bewegingen je wil gebruiken om je iPhone te besturen

5. Siri werkt proactief
Als je het te druk hebt om te typen, kan je Siri sommige dingen laten doen. Zoals je instellingen openen (zeg 'open instellingen') of je voicemailberichten laten afspelen. Daarvoor moet je Siri natuurlijk eerst inschakelen, anders praat je gewoon tegen jezelf.

6. Sluit meerdere apps in één tijd
Je hoeft niet meer elke app apart te sluiten, dat kan voortaan per drie. Gewoon even op de homeknop duwen om de app-carrousel te openen en met drie vingers drie apps naar boven schuiven om ze te sluiten.

Transient

© 2013, KinneQ.  All rights reserved.