KinneQ

ICT dienstverlening voor KMO's

Virtualisatie alsmaar mobieler

VMware, wereldwijd een van de leiders in in virtualisatie en cloud-infrastructuur, kondigde tijdens zijn gebruikersconferentie VMworld 2013 nieuwe producten en mogelijkheden aan voor de ondersteuning van mobiele werknemers. De focus ligt hierbij op het verlagen van kosten, het vereenvoudigen van beheer en het verbeteren van prestaties.

Zo stelde het een verbetering voor van VMware Horizon Suite, een geïntegreerd platform dat mobiele werknemers ondersteunt. Het verbindt eindgebruikers via elk apparaat met hun data, applicaties en desktops. Het gaat om een geïntegreerde oplossing die is ontworpen om technologische silo’s te transformeren in gecentraliseerde IT-diensten. VMware brengt hiervoor oplossingen als Horizon View, Horizon Mirage en Horizon Workspace samen in één enkele oplossing.

Was VMware een leverancier die zich aanvankelijk  vooral focuste op het datacenter en server virtualisatie in het bijzonder, dan komen nu ook de mobiele eindgebruikers dus meer en meer in het vizier.

VMware omschrijft zichzelf als de 'enige organisatie die klanten een end-to-end virtualisatieoplossing biedt voor het mobiele- en social cloud-tijdperk'. Anderzijds stellen we vast dat ook andere partijen gespecialiseerd in virtualisatie, zoals Citrix en Microsoft elk op hun manier inzetten op mobiliteit. Dat is logisch, want cloud en mobiel zijn vandaag de belangrijkste trends in de IT-wereld.

© 2013, KinneQ.  All rights reserved.