KinneQ

ICT dienstverlening voor KMO's

Wat verandert er met Windows 8.1?

Nog geen jaar na de lancering van Windows 8 brengt Microsoft morgen een update van het besturingssysteem uit: Windows 8.1. Windows 8.1 zal beschikbaar zijn in 230 landen en 37 talen. Tegelijk, en speciaal voor bedrijven, lanceert Microsoft nu ook Windows 8.1 Pro en Windows 8.1 Enterprise.

Met Windows 8.1 verschijnen ook een hele reeks nieuwe toestellen van verschillende hardwareleveranciers, van kleine tablets tot  hybride modellen, naast Microsofts eigen nieuwe tablet, de Surface 2. 

Prijs

Wie Windows 8 al gebruikt, kan vanaf morgen gratis upgraden naar Windows 8.1 via de online Windows Store, die overigens ook in het nieuw zit. 

Windows 8.1 zal beschikbaar zijn voor 119,99 euro, terwijl Windows 8.1 Pro 279,99 euro zal kosten. Deze prijzen zijn vergelijkbaar met die van Windows 8.

Wat is nieuw?

Dat Microsoft op vraag van veel gebruikers de Start-knop terugbrengt in Windows 8.1, is algemeen bekend. Die start-knop is de meest ingrijpende wijziging. De andere lijken eerder beperkt. 

- Windows 8. 1 zet meer in op personalisering. Zo kun je de grootte van de tegels in het startscherm aanpassen en zijn er meer bureaubladachtergronden en kleuren beschikbaar. Je kunt kiezen hoe Windows opstart: via het startscherm of direct via het vertrouwde Windows-bureaublad.

- Bing Smart Search met ervoor zorgen dat je makkelijker zaken terugvindt los van waar ze zich bevinden: een document op je pc gaat, een fotoalbum in SkyDrive, een favoriete app, een liedje uit Xbox Music of online informatie.

- Windows 8.1 biedt standaard een hele reeks apps en diensten van op het startscherm. Bijvoorbeeld om te communiceren via Skype, te mailen met de Mail app, films of tv kijken op Xbox Video.

- Met Windows 8.1 lanceert Microsoft Internet Explorer 11, de nieuwste versie van zijn webbrowser. IE11 is volgens Microsoft sneller, werkt beter op aanraakschermen en synchroniseert automatisch met andere Windows-toestellen. Dat betekent dat je favoriete websites, internetinstellingen en surfgeschiedenis op al je Windows-toestellen dezelfde zouden moeten zijn.

Lees dit

 - Met Windows 8.1 kun je tot vier verschillende apps naast elkaar bekijken en de schermgrootte ervan aanpassen. Door de verbeterde ondersteuning voor meerdere schermen kunnen gebruikers het bureaublad of de apps van de Windows Store op om het even welk scherm bekijken, of op alle schermen tegelijk.

- Windows 8.1 maakt het daarnaast ook makkelijker om van waar ook te werken. Met SkyDrive kun je van overal en van op om het even welk toestel bestanden en mappen creëren, aanpassen, opslaan en delen.

 

© 2013, KinneQ.  All rights reserved.