KinneQ

ICT dienstverlening voor KMO's

Onze privacy op het internet...

De Belgische wetgeving beschermt onze privacy op het internet veel te weinig. Daarvoor waarschuwt de privacycommissie in een advies aan minister van Consumenten Johan Vande Lanotte (sp.a), zo meldt De Tijd.

De wet is te complex. "De gegevensstromen blijven grotendeels onzichtbaar", waarschuwt de commissie. Mensen merken niet eens dat ze in de gaten gehouden worden. Ze kunnen dus ook hun privacyrechten niet uitoefenen. En dat speelt in de kaarten van de privébedrijven die munt slaan uit het exploiteren van onze gegevens.

Die bedrijven lappen vandaag hun laars aan de verplichting om mensen te informeren over het gebruik van hun gegevens, weet de commissie. "Terwijl er vaak sprake is van het intensief volgen van surfgedrag over meerdere websites en van automatische profilering van gebruikers."

De privacycommissie vraagt daarom een duidelijke wetgeving, met effectieve waarborgen en een nauwere en structurele samenwerking tussen de privacycommissie en de telecomwaakhond BIPT.

Archieffoto AP

 

© 2013, KinneQ.  All rights reserved.