KinneQ

ICT dienstverlening voor KMO's

Google kent bijna elk wifi-wachtwoord ter wereld

Internetbedrijf Google kent bijna elk wifi-wachtwoord ter wereld. Dat schrijft beveiligingsexpert Michael Horowitz in een blogbericht op de website Computerworld.

Horowitz baseert zijn stelling op het aantal Android-toestellen dat de voorbije jaren verkocht werd en het feit dat de meeste Android-gebruikers een back-up van hun instellingen (en dus ook hun paswoorden) opslaan op de servers van Google. Volgens Horowitz is het evident dat Google die paswoorden ook effectief kan lezen.

Bovendien slaat Android de paswoorden op van alle wifi-netwerken waar het ooit op ingelogd is. Het gaat dan niet alleen om thuisnetwerken, maar ook om draadloze netwerken in bedrijven, hotels, luchthavens, treinstations, ....

Alleen al in het tweede kwartaal van dit jaar zouden zowat 187 miljoen Android-telefoons verkocht zijn. Tablets zijn daar niet bij inbegrepen. Maar het is duidelijk dat Google de paswoorden van miljoenen wifi-netwerken op zijn servers heeft staan.

Transient

© 2013, KinneQ.  All rights reserved.