KinneQ

ICT dienstverlening voor KMO's

Wat je Dient te Weten over iOS 7

Apple aangekondigd dat iOS 7 vanaf 18 september beschikbaar zal zijn. Het opnieuw ontworpen besturingssysteem zal beschikbaar zijn voor alle iOS apparaten vanaf de iPhone 4, iPad 2 en iPod Touch van de vijfde generatie.

Naast een volledig nieuwe interface, zullen met iOS 7 functies zoals AirDrop, iTunes Radio en een vernieuwde camera-app worden geïntroduceerd. Deze functies kondigde Apple tijdens de onthulling van het mobiele besturingssysteem in juni al aan.

iWork

Apple maakte verder bekend dat klanten die een nieuw iOS apparaat kopen vanaf nu gratis de apps Pages, Keynote, Numbers, iMovie en iPhoto meegeleverd krijgen. Hiermee wil Apple iOS apparaten meer productiviteitsmogelijkheden meegeven. Waarschijnlijk zullen gebruikers die reeds in het bezit zijn van een iOS apparaat nog wel moeten betalen voor het downloaden van de apps.

iPhone 5S

Ook zullen in iOS 7 enkele optimalisaties worden doorgevoerd voor de tevens aangekondigde iPhone 5S. Zo wordt het mogelijk om de telefoon te ontgrendelen met behulp van een vingerafdrukscanner en ook maakt de processor gebruik van een vernieuwde architectuur. 

Nieuw design

Naast de iPhone zal iOS 7 ook beschikbaar komen voor iPad en iPod touch. Het besturingssysteem belooft op veel punten te breken met het huidige iOS 6. Vooral het uiterlijk is hierbij door Apple onder handen genomen. Zo worden veel vensters en icoontjes transparant en is het heldere kleurgebruik opvallend.

Daarnaast worden de multitask-opties uitgebreid, is het notificatiecentrum verbeterd en zijn zaken as wifi en Bluetooth snel in of uit te schakelen via een nieuw controlepaneel.

'Vingerafdruk scanner in iOS 7'

Apple lanceerde gisteren de vierde proefversie van iOS 7. Daarin werd duidelijk dat er een vingerafdruk sensor in het besturingssysteem zit verwerkt. Het is niet het enige wat nieuw is in iOS 7 beta 4.

In de gisteravond vrijgegeven vierde beta-versie van iOS 7 is de bevestiging gevonden van een biometrische vingerafdrukscanner. Die zit verwerkt in de Home-knop van een iOS apparaat, maar deze technologie zal zich snel verder ontwikkelen. Kijken we naar dit patent wat Apple heeft aangevraagd, dan zal zo'n sensor of scanner mogelijk niet alleen op de homeknop worden toegepast in de toekomst, maar over het hele scherm functioneel zijn.

Apple lanceert iOS 7 beta 4 voor betatesters en ontwikkelaars

Apple heeft gisteren iOS 7 beta 4 vrijgegeven voor betatesters en ontwikkelaars. iOS 7 beta 4 bevat een grote hoeveelheid verbeteringen en ook een grote hoeveelheid nieuwe kenmerken.

2 minuten FaceTime Audio kost 1MB in iOS 7

Het voeren van een audiogesprek via FaceTime zal zo'n 1MB kosten per 2 minuten. Dat meldt de Duitse website iPhone-ticker.de op basis van tests met de bètaversie van Apple's nieuwe mobiele besturingssysteem.

De website heeft berekend dat gebruikers met een 500MB databundel in totaal 16 uur en 40 minuten kunnen bellen via FaceTime. Verwacht wordt dan ook dat veel iPhone-gebruikers straks gebruik zullen maken van de bel-functie, vooral gezien de ondersteuning van zowel wifi als mobiel internet.

Of het bellen via FaceTime daadwerkelijk zo voordelig uitpakt, zal duidelijk worden als Apple iOS 7 uitrolt. Het besturingssysteem verkeert momenteel nog in de testfase, en zal later dit jaar worden gelanceerd. Apple zal met iOS 7 breken met veel elementen uit het huidige iOS 6. Vooral qua design zal het een compleet nieuwe weg inslaan.

'iOS 7 leest gezichtsuitdrukking'

De update naar iOS 7 zal iPhones in staat stellen om de gezichtsuitdrukking van mensen te herkennen. Dat blijkt volgens 9to5mac uit een code die te vinden is in de door Apple vrijgegeven testversie van iOS 7 voor ontwikkelaars.

Hoewel Apple nog niets over de functionaliteit heeft gemeld, lijkt het er sterk op dat de iPhone-camera in iOS 7 verschillende gezichtsuitdrukkingen kan herkennen. Zo schrijft 9to5mac dat onder meer een glimlach en een knipoog gedetecteerd kunnen worden.

5 nieuwe Safari-features in iOS 7 onder de loep

Safari krijgt in iOS 7 een flinke update. Apple kondigde op de WWDC aan de webbrowser te voorzien van een aantal nieuwe features, zoals iCloud Keychain en Shared Links. Safari krijgt echter meer nieuwe functionaliteiten. Een overzicht!

De betaversie van iOS 7 is inmiddels beschikbaar voor ontwikkelaars. Onze concullega's van AppleInsider hebben deze betaversie bemachtigd en op een iPhone geïnstalleerd, waardoor we alvast een aantal features nader kunnen bekijken.

Apple test diepgaande LinkedIn integratie in iOS 7

Apple test in iOS 7 diepgaande integratie van zakelijk social media netwerk LinkedIn. Dat blijkt uit code in de developersversie van iOS 7.

Eerder lekte al uit, dat Apple van plan was om sociale media diensten als Vimeo en Flickr dieper te integreren in het vernieuwde iOS 7, nu blijkt dat er concrete aanwijzingen zijn voor diepgaande integratie van LinkedIn.

Zo ziet iOS 7 eruit op een iPad

Hoe iOS 7 eruit ziet op een iPhone, dat weten we inmiddels wel. Maar hoe het eruit ziet op een iPad, daarvan hebben we nog minder gezien en gehoord. Apfelpage.de zocht het uit met iOS 7 simulatie software voor iPad.

3 spannende nieuwe mogelijkheden van iOS 7 [VIDEO]

Over iOS 7 wordt op dit moment het hele internet volgeschreven. Wat is er goed aan, wat ontbreekt er aan, wat had Apple wel en wat had Apple niet moeten doen. In deze video, lekker behapbaar, visueel en overzichtelijk, 3 nieuwe kenmerken en mogelijkheden van iOS 7.

Hoewel het besturingssysteem op de kop af een week oud is, heeft Apple al aangekondigd de icons van iOS 7 alweer op de schop te gaan gooien. De app-icoontjes, naar het schijn bedacht in samenwerking tussen de designafdeling van Jony Ive en de marketingafdeling van Apple, zijn pas een week af maar er zijn al nieuwe verschenen.

iOS 7 beta maakt inzoomen tijdens filmen mogelijk

De eerste betaversie van iOS 7 maakt het mogelijk in te zoomen terwijl video wordt opgenomen. De feature lijkt veel op de zoomfunctie die al langer beschikbaar is voor het nemen van foto's.

AppleInsider meldt dat je tijdens het filmen kunt inzoomen door simpelweg twee vingers op het scherm bij elkaar te knijpen. De werkwijze is vergelijkbaar met het inzoomen tijdens het nemen van een foto. Wil je weer uitzoomen? Beweeg dan simpelweg je vingers weer uit elkaar.

'Apple gaat iconen in iOS 7 nu al vernieuwen'

Apple is nu al bezig met de eerste updateronde voor icoontjes die in iOS 7 zijn geïntroduceerd. De iconen die in de betaversie van iOS 7 vertoond worden lijken dan ook niet de definitieve varianten te zijn. Ook het design van de rest van het besturingssysteem staat nog niet vast.

Het bestaan van de nieuwe icoontjes is uitgelekt door een fout van Apple zelf. Het bedrijfpubliceerde korte tijd op zijn eigen website een reeks afbeeldingen waarop andere icoontjes te zien zijn dan de iconen die aanwezig zijn in de iOS 7-versie die Apple afgelopen maandag op de WWDC introduceerde. 

Siri weet gat met Google niet te dichten in iOS 7

Apple's spraakassistent Siri kreeg tijdens Apple's World Wide Developers Conference een bescheiden rol toebedeeld. De schijnbaar eeuwig in bèta verkerende virtuele spraakassistent krijgt hogere spraakkwaliteit, kan antwoorden op meer vragen, kent integratie met Wikipedia en heeft een nieuwe interface. Maar toch blijft de werking van de assistent in iOS 7 achter bij die van Google Now. Je merkt dat de relatie tussen Apple en de zoekgigant is verslechterd tot een punt waarop deals gesloten kunnen worden met een oude rivaal: Microsoft.

'Marketingafdeling Apple maakte iOS 7-iconen'

De nieuwe look van iOS 7 komt met nieuwe app-iconen die sommige designers tegen de borst stuiten. Apple's marketingafdeling zou de oorzaak zijn.

Wat de aanval van Microsoft en Dell extra sappig maakt, is de voice-over die de kritiek uit in het filmpje: dat is de vrouwenstem van Siri, het spraakprogramma van Apple. Wanneer geprobeerd wordt een sd-kaartje in de iPad van Apple te stoppen, hoor je Siri zeggen: "Je kan daar geen SD-kaarten stoppen. Of daar. Of daar."

iOS 7 ondersteunt gamecontrollers

Nu het stof van de keynote van WWDC 2013, de jaarlijkse developersconferentie van Apple in San Francisco is neergedaald, komen meer en meer details rondom het nieuwe iOS 7 naar boven. Een klein detail met grote gevolgen: iOS 7 blijkt standaard ondersteuning te bieden voor gamecontrollers.

Apple introduceert iOS 7 met nieuw ontwerp en iTunes Radio

Apple introduceert iOS 7, een nieuwe variant van het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod touch. iOS 7 is voorzien van een geheel nieuwe structuur en een volledig nieuw design. De nadruk ligt in het besturingssysteem op eenvoud. Het besturingssysteem is voorzien van iTunes Radio. iOS 7 is beschikbaar in de herfst.

Het design van iOS 7 is geheel nieuw en maakt veel gebruik van de kleuren zwart en wit. Ook de vormgeving van alle apps die Apple standaard op iOS meelevert hebben een volledig nieuw uiterlijk gekregen. Denk hierbij aan de Weer-app, maar ook aan de Agenda, Mail-app, iMessage en Berichtencentrum. Cook noemt iOS 7 de grootste verandering aan iOS sinds de introductie van de iPhone.'Flat design van appknoppen in de praktijk'

Nu we allemaal aan het wardmdraaien zijn voor WWDC 2013 waar hopelijk het nieuwe iOS 7 gelanceerd wordt, kunnen we het toch niet laten om de laatste impressie van het nieuwe besturingssysteem van Apple aan je te laten zien. 

'AirDrop in iOS7'

Spannend: Apple zou overwegen AirDrop functionaliteit toe te voegen aan iOS7. Met AirDrop kun je direct van iOS/Mac apparaat draadloos bestanden delen via een Wifi-verbinding. Airdrop, dat al langer in Macs verwerkt zit, moet het mogelijk maken bestanden ook met andere gebruikers te delen.

Apple zou op dit moment de functionaliteit aan het testen zijn binnen iOS 7, melden bronnen aan 9to5Mac. Dat AirDrop nu naar iOS komt, is geen totale verrassing. Volgens 9to5Mac was het eigenlijk al de bedoeling dat AirDrop zijn opwachting zou maken in iOS 6, maar dat werd destijds uitgesteld. Als AirDrop in iOS 7 wordt verwerkt zal het waarschijnlijk ook mogelijk worden bestanden van een Mac eenvoudig naar een iPhone of iPad te versturen en andersom.

Tim Cook op D11 over iOS 7

Apple-CEO Tim Cook is afgelopen nacht tijdens de technologieconferentie D11 van AllThingsD uitgebreid geïnterviewd. Cook ging op allerlei onderwerpen in, zoals iOS 7, draagbare technologie als de iWatch, het ontwikkelen van Android-apps en het succes van de Apple TV. In dit artikel krijg je een overzicht van de belangrijkste onderwerpen die Cook tijdens het interview besprak.

Zoals al langer wordt vermoed krijgt iOS 7 een flinke update, waarbij het design volledig wordt vernieuwd. Cook bevestigt dat Apple's beroemde ontwerper Jonathan Ive hier een belangrijke rol in speelt. "We erkennen dat Jony een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de look & feel die Apple in de afgelopen jaren heeft opgebouwd en hij dit ook voor onze software kan doen".

Ive is al jaren werkzaam bij Apple en is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van veel succesvolle Apple-producten. Denk hierbij aan iPhone, iPad, iPod en iMac. Het ging hierbij echter altijd om hardwarematige producten. Met iOS 7 komt hier dus verandering in en gaat Ive zich ook richten op het ontwerp van Apple's software.

Jonathan Ive legt nadruk in iOS 7 op de kleuren zwart & wit

Het ontwerp van Apple's mobiele besturingssysteem iOS gaat in iOS 7 waarschijnlijk flink op de schop. Apple's beroemde ontwerper Jonathan Ive stapt naar verwachting af van het huidige design van het besturingssysteem en legt de nadruk meer op zwarte en witte elementen.

Dit melden anonieme bronnen aan 9to5Mac. Het ontwerp van het nieuwe besturingssysteem wordt omschreven als 'zwart/wit en volledig vlak'. Ive zou zware grafische elementen uit iOS willen verwijderen en juist meer zwart/wit elementen toevoegen aan de gebruiksinterface. De ontwerper zou namelijk van mening zijn dat dit nieuwe ontwerp de tand des tijds beter kan doorstaan.

Apple integreert Vimeo en Flickr in iOS 7

Apple integreert social videodienst Vimeo en social fotodienst Flickr waarschijnlijk stevig in iOS 7. Dat deed Apple eerder al met Twitter.

Apple integreert social videodienst Vimeo en social fotodienst Flickr waarschijnlijk stevig in iOS 7. Dat deed Apple eerder al met Twitter, maar nu zijn dus ook videodienst Vimeo.

Ziet iOS 7 er dan misschien zó uit?

iOS 7 wordt al langer verwacht, en de geruchten worden zo af en toe door een internetbureau met tijd over in een video gezet. Misschien... ziet iOS 7 er wel zó uit!

De comments op YouTube liegen er niet om: als dit ongeveer is wat Apple voor ons in petto heeft met iOS 7 (de enige die dat echt weet is Jony Ive) dan schuift Apple heel erg op richting Android en Windows Phone. Dat betekent niet dat het slecht is, maar wel... anders. "The future of iPhone looks like the present of Android," schrijft een van de commenters op YouTube.

iOS 7: Is dit wat Apple voor ons in petto heeft?

Een sterke stroom geruchten van de afgelopen weken lijkt erop te wijzen dat Apple met iOS 7 meer dan enkel een verbeterde versie van iOS 6 wil neerzetten. Apple zelf rept uiteraard met geen woord over de toekomstplannen voor dit OS, maar designer en Apple-kenner Frederico Bianco heeft alle geruchten eens grondig geanalyseerd en deze verwerkt in een indrukwekkende conceptvideo.

Enkele dagen geleden doken er berichten op dat de ontwikkeling van iOS 7 enige vertraging zou hebben opgelopen. Apple zou zelfs een flink aantal OS X-ontwikkelaars op iOS 7 hebben gezet. Het is het zoveelste teken aan de wand dat Apple met zijn nieuwe besturingssysteem voor iPhone, iPad en iPod touch een aantal grote wijzigingen gaat doorvoeren.

iOS 7 op iPhone en iPad
In onderstaande video toont Bianco, op basis van de laatste geruchten, hoe iOS 7 er op de iPhone en iPad mogelijk uit gaat zien. Zo zien we onder meer widgets voorbij komen en is er eindelijk een snel toegankelijk instellingenmenu beschikbaar.

Komt de visie van Bianco overeen met jouw ideeën over de toekomst van iOS? Of moet Apple zich juist niet laten leiden door zijn 'open' aardsrivaal Android?

'Vernieuwend iOS 7 loopt vertraging op'

De introductie van iOS 7, de opvolger van iOS6, het besturingssysteem van Apple, is vertraagd. Dat blijkt uit een editie van Branchchat, waar goed ingevoerde Apple-bloggers de hoofden bij elkaar steken.

Volgens John Gruber van het blog Daring Firebal, een van de deelnemers aan de Branchchat, zit het zo: What I've heard: iOS 7 is running behind, and engineers have been pulled from OS X 10.9 to work on it. (Let me know if you've heard this song before.)

Gruber vervolgde met te zeggen dat de interface van iOS 7 heel anders gaat zijn dan we tot nu toe gewend zijn. Ook voegde hij toe dat de ontwikkelaars van iOS 7 op dit moment rondlopen met iOS 7 devices met speciale privacy filters met gereduceerde kijkhoeken erop zodat niemand mee kan loeren.

© 2013, KinneQ.  All rights reserved.